Gert-Jan Seeters

Paul Roelofs en John
John
12/01/2013

Na een jaar of 7 werkelijk niets aan sport te hebben gedaan, kwam ik tot de conclusie dat het zo niet langer kon. ’s Avonds had ik geen energie meer over om even met de kinderen te spelen, ik kon de trap niet oplopen zonder geheel buiten adem te zijn, de kilo’s bleven er maar aankomen, broeken moesten een maatje groter worden: kortom “Ik had er genoeg van!!!”. De eerste stap was om weer eens een keer een sportschool van binnen te bekijken… Een sportschool waar men ’s ochtends al vroeg open is, zodat ik mijn trainingen voorafgaand aan de werkdag kan uitvoeren. Immers, als ik al een keer op tijd thuis ben van mijn werk, dan vinden ze het thuis ook fijn om even van papa te genieten. Binnen een straal van 5 km van mijn bedrijf vond ik een sportschool welke voldeed aan dit criterium, dus…. mezelf ingeschreven en aan de slag!

Mijn doelstelling was helder en simpel: ik wilde weer fit worden en strak in mijn vel komen te zitten. Echter na de eerste week op eigen initiatief trainen, had ik op maandagochtend al bedacht dat ik eigenlijk best druk was die dag en ik wellicht beter direct naar de zaak zou kunnen gaan……. Onderweg naar het bedrijf, realiseerde ik me dat als ik nu niet zou omdraaien, mijn sportspullen zou halen en alsnog zou gaan trainen, dat dit het einde zou zijn van mijn avontuur op de sportschool……

Je kent jezelf immers het beste….. Alsnog op de sportschool aangekomen, bedacht ik me dat ik het wellicht nog beter voor mij zou zijn om met een PT-er aan de slag te gaan. Ik kom immers ALTIJD op tijd op mijn afspraken en met een PT-er heb je iedere week (3 keer in mijn geval) een afspraak staan.

Paul Roelofs werd mijn PT-er. De keuze voor hem was simpel: hij nam vol enthousiasme het intake gesprek af, hij begreep mijn doelstellingen en maakte deze ook direct zijn doelstellingen, hij was eerlijk en remde mij direct in mijn verwachtingspatroon (binnen 1 maand mijn doelen bereiken was blijkbaar iets te enthousiast…..) en, voor mij het allerbelangrijkste, hij legde zeer professioneel uit hoe hij de sessies zou gaan aanpakken en dat mijn gezondheid bij hem de hoogste prioriteit had.

Ik ben op 6 Augustus 2012 begonnen met mijn trainingen en woog toen 86 kg en had een buikomvang van 95 cm met een vetpercentage van maar liefst 32%! Nu we 3 maanden verder zijn, weeg ik 81 kg, is mijn buikomvang 90cm en heb ik een vetpercentage van 22%…..Iedereen in mijn directe omgeving geeft tevens aan dat ik veel meer ontspannen ben……Mijn gehele levenspatroon is anders: ik eet op aanraden van Paul gezond (hij heeft een zeer makkelijk te volgen eetschema aangeraden) en neem voldoende rust….. Voor velen klinkt dit allemaal heel logisch, maar je staat er versteld van wat echt gezond leven is en wat het voor je lichaam doet! De eerste weken trainen was het echt afzien, maar Paul heeft er voor gezorgd dat de sessies leuk en afwisselend bleven. Ik ga iedere keer met veel plezier naar de sportschool, ik voel me ongelooflijk fit en energiek, en een leuke bijkomstigheid: ik zit weer strak in mijn vel! Ik kijk er naar uit om mijn conditie de komende maanden naar een hoger niveau te brengen en kan een ieder ander aanraden om eens een proefles bij Paul te nemen: Succes gegarandeerd!

Gert-Jan Seeters