Paul Roelofs en Jaitske de Graauw
Jaitske de Graauw
20/09/2014
Paul Roelofs en Gert-Jan Seeters
Gert-Jan Seeters
03/12/2012

Mijn doelstellingen zijn om voor het eind van het jaar 20 kilo af te vallen, in shape te komen en conditie op te bouwen. In de periode voorafgaande aan de pt-sessies voelde ik me niet meer prettig in mijn lichaam en had vaak geen zin en energie om dingen te ondernemen. Ik kreeg steeds meer behoefte om mijn lichaam beter te verzorgen, en wou de angst kwijt om mogelijk over 10 jaar te horen dat ik een of andere ernstige ziekte had. Op een bepaald moment bestond mijn enige beweging uit het lopen naar mijn auto, en ik zat heel veel. Achter mijn bureau, op de bank, achter het stuur. Ook mijn eetpatroon was heel onregelmatig. Ik ont beet altijd wel goed, maar presteerde het om overdag verder niets te eten. Rond zes uur at ik weer, en vaak zaten er ruim tien uren tussen mijn maaltijden. En werd steeds zwaarder. Ik betrapte me erop als ik s ’morgens mijn sokken was vergeten, ik mijn vriendin weleens vroeg om deze boven voor me te halen. Gewoonweg omdat ik geen zin had om weer naar boven te lopen…. Toen ik me dit realiseerde, dacht ik echt, dit kan zo niet verder. In het verleden heb ik wel veel gesport, dus ken zeker het verschil tussen wel en niet fit zijn.

Vervolg

Ik woog 127,5 kilo, en weeg nu 116 kilo. Bijna 12 kilo in 10 weken. Ik ben niet meer buiten adem als ik de trap oploop en mijn veters strik ik zonder enkele moeite. Ik barst letterlijk van de energie! Ik ontbijt nu ook stevig, maar eet ook tussendoortjes, en mijn lunch schiet er ook niet bij in. S ’avonds eet gevarieerd, mij voorkeur gaat uit naar iets lekkers uit de wok, kip of vis, veel groenten en rijst. Vroeger ging ik zeer regelmatig uit eten, zo’n 3 tot 4 keer per week. Het werd bijna eentonig, om over de kosten hiervan maar te zwijgen. Ik ga nu ook nog steeds uit eten, maar wel veel minder, en geniet er nu ook veel meer van. Ik kies heel bewust van de diner-kaart, en vraag bijvoorbeeld de sausjes apart. Ik heb het gevoel dat ik nu meer eet, terwijl ik juist afval.

In eerste instantie was het alleen mijn bedoeling om af te vallen, maar ik merk nu dat mijn gehele levensstijl aan het veranderen is. Ook het aspect van veiligheid, wat jij steeds promoot, spreekt mij ook steeds meer aan. Ik wou snel en direct resultaat, maar heb door jou geleerd wat de meerwaarde is om het rustig op te bouwen. Je legt de dingen goed uit en ben een stuk wijzer geworden voor wat betreft de juiste voeding en bewegen. Ik wil nu om de dag trainen, en je helpt mij om dit in balans te houden. Ik leef bewuster, en vindt het ook fijn dat we na afloop steeds even kort een gesprekje te voeren, dit houdt mij bij de les. En de training is prettig, afwisselend, geeft energie in plaats van af te matten.

Nu weer lekker op weg om nog eens 10 kilo op te branden….Wordt vervolgd….

John Vermeer