Valery Zeegers

Paul Roelofs en Chantal van Pelt
Chantal
29/12/2015
Paul Roelofs en Jaitske de Graauw
Jaitske de Graauw
20/09/2014

Valery Zeegers

Ongeveer een half jaar geleden had ik besloten dat ik een personal trainer nodig had. Ik sportte heel veel, te veel. Na het overlijden van mijn moeder en tijdens haar ziekte bed ging ik uit frustratie sporten. Ik deed dan krachttraining en daarna nog een uur cardio, als dat niet genoeg was en ik nog steeds onrustig was ging ik ook nog fietsen buiten. Ook alles wat ik deed, zowel sporten als alle andere dingen, deed ik op topsnelheid. Alles wat ik deed moest snel. Ik nam nergens de tijd voor en kon al tijden niet meer stil zitten op de bank.

Omdat ik ondanks mijn vele sporten en bewegen toch gefrustreerd en onrustig bleef, had ik besloten dat ik daarbij hulp nodig had. Tenslotte kon ik zo ook niet doorgaan omdat ik 6 dagen per werk sportte en ik wel in mijn achterhoofd wist dat dat veel was maar niet wist hoe ik dit patroon kon veranderen.

Zo kwam ik bij Paul terecht. Mijn doelstelling was niet afvallen, maar juist balans vinden. Bij het intake-gesprek kwam ik er al snel achter dat ik ook afgeremd moest worden. Paul vertelde mij dat ik juist met minder sporten meer kon bereiken. Ook vertelde hij dat ik mentaal me beter zou gaan voelen als ik minder zou sporten. Het koste me in het begin veel moeite om minder te sporten.

Ik merkte langzaam dat ik beter in mijn vel kwam te zitten. Mijn ademhaling kreeg ik meer onder controle en ik hield het langer vol om hard te lopen zonder buiten adem te raken. Ook werd ik steeds sterker en fitter. Terwijl ik dacht dat ik dat met 6 x per week sporten kon bereiken. Heeft Paul dit bereikt door zijn manier van trainen.

Ook mijn voedingspatroon heb ik met hulp van Paul meer geoptimaliseerd. Daarbij voel ik me ook veel beter zowel lichamelijk als mentaal.

Paul heeft mij mentaal enorm geholpen en ik kan ook echt zeggen dat ik mentaal enorm gegroeid ben. Ik doe alles ook een stuk langzamer en neem veel meer de tijd voor dingen. Soms zijn de gesprekken die ik met Paul heb heel confronterend, maar ik leer er heel veel van. Ik heb met behulp van zijn gesprekken stappen genomen die ik anders misschien een hele tijd voor me had uitgeschoven. Ook kies ik steeds meer voor mezelf en ga voor wat ik belangrijk vind. Ik ben hem daar ook heel dankbaar voor.

Ik kan Paul ook echt aanraden als personal trainer. Hij neemt echt de tijd voor je en zorgt dat je doelstellingen gehaald worden. Ook mentaal kan hij je enorm helpen en ervoor zorgen dat je je balans vindt. Dus zoals hij altijd zegt: Do IT!

Valery Zeegers